Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl – Jiří Bahenský
Jiří Bahenský
Master's thesis
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
The use of waste yeast as an aditivum for food industry
Abstract:
Cílem této diplomové práce v obecné části bylo popsat kvasinkovou buňku a jednotlivé fáze růstu kvasinek. Dále jsou posány typy spodních a svrchních pivovarských kvasnic. Další kapitola obsahuje ošteřování kvasnic pro další nasazení, ošetření kvasnic vibračním sítem, praní kvasnic ledovou vodou a kyselé praní kvasnic. Dále jsou v této kapitole popsány způsoby propagace kvasinek v propagační stanici …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was to describe yeast cell and each phase of yeast growth. Further are described types bottom and upper brewer's yeast. Next chapter contains treatment yeast for futher deployment, treatment yeast of vibrating sieve, wash yeast in ice water and acid wash of yeast. In this chapter are described ways propagation of yeast in propagation device and laboratory propagation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Ladislav Chládek, CSc.
- Reader: Petr Vaculík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAHENSKÝ, Jiří. \textit{Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Engineering. 2015. Available from: https://theses.cz/id/4dwi4p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Technická fakultaCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of EngineeringMaster programme / field:
Process Engineering / Technological Equipment of Constructions
Theses on a related topic
-
Dusíkaté heterocyklické sloučeniny využívané a potenciálně využitelné jako aditiva pro potraviny a krmiva.
Veronika DÍTKOVÁ -
Vliv reziduí léčiv v krmivu na růst a vývoj larev potemníka moučného chovaného jako krmivo či potravina
Ivana Papoušková -
Kutisinová střívka jako potenciální bílkovinné krmivo pro hospodářská zvířata
Štěpánka Nedvědová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Problematika "PET FOOD" - krmivo pro psy
Lenka ZEMANOVÁ -
Vliv světelného režimu na úspěšnost adaptace larev štiky obecné (Esox lucius) na umělé krmivo v rámci RAS
Tomáš DUŠEK -
Adaptace štiky obecné (Esox lucius L.) na umělé peletované krmivo v kontrolovaných podmínkách chovu
Jiří HAJÍČEK -
Finanční plán uvedení krmiva s hmyzím proteinem na trh krmiv volnočasových zvířat.
Kateřina Hanáčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights