Michal Žák

Bakalářská práce

Fermentované syrovátkové nápoje

Fermented whey drinks
Anotace:
Práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátkových nápojů, jejich rozdělení a technologii výroby. Další část práce byla věnována mikrobiálním kulturám nejvíce využívaným při výrobě fermentovaných syrovátkových nápojů. Cílem této práce bylo určit, zda je jako médium lepší koncentrovaná či ředěná syrovátka a která z aplikovaných kultivačních teplot je nejvhodnější pro výrobu fermentovaných syrovátkových …více
Abstract:
The thesis focused on the characteristics of whey drinks, their distribution and production technology. Another part of the work was devoted to microbial cultures most used in the production of fermented whey drinks. The aim of this thesis was to determine whether concentrated or diluted whey is better as a medium and which of the applied temperatures of fermentation is most suitable for the production …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Žák, Michal. Fermentované syrovátkové nápoje. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe