Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék – Bc. Denisa TOMÁŠKOVÁ
Bc. Denisa TOMÁŠKOVÁ
Diplomová práce
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
The effect of selected demographic factors on sensory evaluation and acceptability of commercial milks
Anotace:
Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo vyhodnotit dotazníkové šetření týkající se této komodity. Pro senzorické hodnocení byly použity metody párového preferenčního testu mezi čerstvými a trvanlivými mléky stejné tučnosti. Dále …víceAbstract:
The diploma thesis was focused on a sensory evaluation of selected types of milk (pasteurized and UHT; both as 3.5% and 1.5% of fat content) and their acceptability depending on demographic factors. The next aim was to evaluate a questionnaire survey concerning this commodity. For sensory evaluation, the method of a paired preference test for a pasteurized milk and UHT milk of the same fat content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOMÁŠKOVÁ, Denisa. \textit{Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/4ekzt7/.
Jak správně citovat práci
TOMÁŠKOVÁ, Denisa. Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék. Č. Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Finanční gramotnost - analýza, faktory, vývoj (s využitím dotazníkového šetření)
Myroslav Shchaslyvyy -
Finanční gramotnost – analýza, faktory, vývoj (s využitím dotazníkového šetření)
Leona Mašková -
Faktory podmiňující výběr studijního oboru na SOU a SOŠ gastronomického zaměření
Gabriela Neradová -
Faktory ovlivňující preference konzumentů čaje
Arseniy Moseychuk -
Meziobecní spolupráce v odpadovém hospodářství - faktory neefektivnosti
Anna Chroustová -
Faktory ovlivňující nákupní rozhodovací proces spotřebitele v gastronomii
Monika Čapková -
Transformace podnikového vzdělávání - Faktory ovlivňující implementaci virtuální reality do podnikového vzdělávání
Monika KRISTL VOLFOVÁ -
Faktory ovlivňující efektivnost přeshraniční spolupráce obcí - případová studie požární ochrany
Tereza Böhmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva