Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku – Lucie KONEČNÁ, DiS.
Lucie KONEČNÁ, DiS.
Bakalářská práce
Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku
Allergies to milk and reducing the risk of conception
Anotace:
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala alergií na mléčnou bílkovinu a laktózu. Cílem bylo seznámení veřejnosti s tímto onemocněním a zjištění dostupnosti vhodných výrobků na našem trhu. Zaměřila jsem se na popis příznaků, léčby a výskytu této alergie. Pomocí dotazníků jsem zjišťovala obecné znalosti veřejnosti o této nemoci. Dále mě zajímal přístup zdravotních pojišťoven a státních institucí k tomuto …víceAbstract:
In my thesis I looked allergic to milk protein and lactose. The aim was to acquaint the public with this disease and determine the availability of suitable products in our market. I focused on the description of symptoms, treatment and incidence of this allergy. Using questionnaires, I examined the general public awareness about the disease. Furthermore, my interest in access health insurance companies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Identifikátor:
12788
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KONEČNÁ, Lucie. Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Laktózová intolerance a její genetická vyšetření
Nikola VYHLÍDALOVÁ -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl