Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků – Bc. Eliška Gurská
Bc. Eliška Gurská
Master's thesis
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
The Effect of a Combination of Phosphates and Amaranth on the Technological Properties of Meat Products
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku samotné amarantové moučky a taktéž její kombinací s fosforečnanem na technologické vlastnosti jemně mělněných masných výrobků. Na základě výsledků ztrát vařením, z předešlého výzkumu, byl vybrán dihydrogendifosforečnan sodný o koncentracích 0,20 % a 0,40 % (w/w) a k němu byla přidávána amarantová moučka o koncentracích 0,00 - 2,00 % (w/w) po kroku 0,25 %. Z …viacAbstract:
Diploma thesis deals with the effect of addition itself amaranth flour and it also combination of phosphate on the technological properties of minced meat product. On the basis of result the cooking loss was chosen disodium diphosphate about concentration 0,20 % and 0,40 % (w/w) and was added amaranth flour about concentration 0,00 % - 2,00 % after step 0,25 %. From the technological properties were …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zverejniť od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gurská, Eliška. Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Využití sušených směsí při výrobě tavených produktů na bázi mléčných složek
Vendula Kůrová -
Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Ludmila Gregovská -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Aplikace a vliv binárních směsí fosforečnanů při výrobě masných výrobků
Simona Kadlecová -
Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích
Petra Suchánková -
Variabilita krevního tlaku a tepenná tuhost jako predikční faktory kardiovaskulárních onemocnění u pacientů s CHICHS
Nela Neprašová -
Maximální aerobní kapacita, výkonnost a tepenná tuhost (CAVI) u mužů po absolvování ambulantního rehabilatačního programu v rámci kardiovaskulární rehabilitace
Jana Jelínková