Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso – Ing. Marian Foltyn
Ing. Marian Foltyn
Disertační práce
Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso
Amino acids digestibility in broiler chickens
Anotace:
Cílem práce bylo zjistit vliv náhrady sojového extrahovaného šrotu (SEŠ) v krmných směsích (KS) BR2 pro brojlery ostatními dusíkatými krmivy rostlinného původu. Byl zkoumán vliv na růst kuřat a konverzi krmiva, dále na stravitelnost aminokyselin, aktivitu trávicích enzymů a na morfologii tenkého střeva. Jako proteinová krmiva byly vybrány surové plnotučné sojové boby (SPSB), extrudované plnotučné sojové …víceAbstract:
The aim of the work was to determine the effect of substitution of soybean meal (SBM) in the grower diets for broilers with other protein feeds of plant origine. It was study the influence of substitution on growth performance and feed conversion ratio, digestibility of amino acids, activity of digestive enzymes and morphology of small intestine. Protein feeds were chosen raw full fat soybean (RFFSB …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 11. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 12. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.
- Oponent: Jiří Zelenka, prof. Ing., CSc., Zdeněk Tvrdoň, Ing., Eva Tůmová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva