Možnost prodloužení úchovy čerstvého kuřecího masa pomocí silic enkapsulovaných do jílových nanočástic – Zuzana Vojtíšková
Zuzana Vojtíšková
Master's thesis
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kuřecího masa pomocí silic enkapsulovaných do jílových nanočástic
The Application of Essential oils Encapsulated into Nanoclay for Shelf-life Improvement of Fresh Chicken Meat
Abstract:
Tato diplomová práce má za cíl představit rostlinné silice jako účinné antimikrobiální látky vhodné pro konzervaci potravin, se zaměřením na údržnost masa. Maso je potravina, která díky vysokému obsahu živin, snadno podléhá mikrobiálnímu kažení. Kažení masa lze oddálit výběrem vhodné konzervační metody. V současné době jsou stále více využívány tzv. moderní konzervační metody, které se od klasických …moreAbstract:
This dissertation aims to introduce essential oils as effective antimicrobial substances suitable for food preservation, focusing on the shelf life of meat. Meat is food which is - due to its high nutrient content - susceptible to microbial spoilage. Decaying of meat can be delayed by the selection of appropriate preservation methods. Nowadays there are increasingly used preservative modern methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Adéla Fraňková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOJTÍŠKOVÁ, Zuzana. \textit{Možnost prodloužení úchovy čerstvého kuřecího masa pomocí silic enkapsulovaných do jílových nanočástic}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/4idlb8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci potravin
Jana Králová -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights