Bioaktivní látky v zeleném koření – Lucie ARNOŠTOVÁ
Lucie ARNOŠTOVÁ
Bakalářská práce
Bioaktivní látky v zeleném koření
Bioactive compounds in green spices
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na stanovení celkového obsahu fenolických látek, jednotlivých majoritních fenolických látek a vitaminu C obsažených v bazalce pravé (Ocimum basilicum), v koriandru setém (Coriandrum sativum), v kopru vonném (Anethum graveolens) a v libečku lékařském (Levisticum officinale). V první fázi byl stanoven celkový obsah fenolických sloučenin pomocí spektrofotometrie za využití …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on the determination of the total content of phenolic compounds, individual majority phenolic compounds and vitamin C, contained in sweet basil (Ocimum basilicum), coriander (Coriandrum sativum), dill (Anethum graveolens) and lovage (Levisticum officinale). Firstly, the total content of phenolic compounds was determined by spectrophotometric analysis using Folin Ciocalteau …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ARNOŠTOVÁ, Lucie. Bioaktivní látky v zeleném koření. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Přu-Chu
Práce na příbuzné téma
-
Použití a hodnocení bazalky (Ocimum basilicum) a bazalkových výrobků v gastronomii
Vít Guiglielmo Mišurec -
Fytochemické studium vybraných genotypů bazalky pravé (Ocimum basilicum L.)
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Prosodická analýza textu (1C, 2C, 3C, 4C, 5C, 6C, 7C, 8C)
Karolína VOLOŠINOVÁ -
Komparace a vyhodnocení chování tržních subjektů na trzích B2B, B2C, C2B a C2C
Štěpánka Bořková -
Komparace a vyhodnocení chování tržních subjektů na trzích B2B, B2C, C2B a C2C
Pavel Kasal -
Przemiany j\c{e}zykowe ludno\'sci regionu wodzis\l{}awskiego pos\l{}uguj\c{a}cej si\c{e} gwar\c{a} \'sl\c{a}sk\c{a} (na przyk\l{}adzie wsi Olza i Odra)
Joanna DANSZCZYK -
La traduction commentée d'un texte non-littéraire du fran\c{c}ais au tcheque orientée sur la linguistique (traduction d'un extrait du livre "VANDELOISE, Claude (1986), L'Espace en fran\c{c}ais, Paris : Le Seuil.")
Nikola NAJZAROVÁ -
Charakterizace mikrotubuly vázajícího proteinu 2c (MAP2c) s atomovým rozlišením
Kateřina Bendová
Název
Vložil
Vloženo
Práva