Bc. Adéla Samiecová

Diplomová práce

Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv

Microbiological quality of fresh-cut fruit and fresh fruit juices
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na mikrobiologickou kvalitu krájeného chlazeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv, určených k přímé spotřebě. Mikrobiologickou analýzou byla stanovena přítomnost kontaminujících mikroorganismů. Byla porovnávána mikrobiologická kvalita čerstvých nezpracovaných šťáv určených k přímé spotřebě se šťávami ošetřenými vysokým tlakem, bylo potvrzeno očekávání, že vyšší (p <0,05) …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on microbiological quality of fresh cut fruit and fresh juices intendet for direct compsuntion. The microbiological analysis has been demonstrated to determine the expected microorganisms in fresh cut fruit and fresh juices. The presence of contaminating microorganisms was determinated by mirobiological analysis. The microbiological quality of fresh juices was compared …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin