Sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů při skladování a kuchyňských úpravách jedlých hub. – Jana PEKÁRKOVÁ
Jana PEKÁRKOVÁ
Diplomová práce
Sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů při skladování a kuchyňských úpravách jedlých hub.
Changes of biogenic amines and polyamines content during storage and heat treatments of edible mushrooms.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah osmi biogenních aminů a polyaminů, přesněji putrescinu (PUT), spermidinu (SPD), sperminu (SPM), histaminu (HIM), kadaverinu (CAD), 2-fenylethylaminu (PEA), tyraminu (TYM) a tryptaminu (TRM) v pěstovaném žampionu zahradním (Agaricus hortensis) během skladování, mražení a tepelných úprav. Informací týkajících se těchto aminů v potravinách, je v dnešní době …víceAbstract:
The target of this thesis was found content of eight biogenic amines and polyamines, specifically putrescine (PUT), spermidine (SPD), spermine (SPM), histamine (HIM), cadaverine (CAD), 2-phenylethylamine (PEA), tyramine (TYM) and tryptamine (TRM) in growed Agaricus hortensis during storage, frozen and heat treatment. There are many information dealing with these amines in the food in this time, but …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2013
Zveřejnit od: 19. 8. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEKÁRKOVÁ, Jana. \textit{Sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů při skladování a kuchyňských úpravách jedlých hub.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/4lz7n3/.
Jak správně citovat práci
PEKÁRKOVÁ, Jana. Sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů při skladování a kuchyňských úpravách jedlých hub.. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 19.8.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 8. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Př-Ch/ZŠ
Práce na příbuzné téma
-
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Sledování obsahu biogeních aminů a polyaminů během skladování a tepelných úprav skopového masa.
Lucie TOTHOVÁ -
Sledování obsahu biogeních aminů a polyaminů během skladování a tepelných úprav skopového masa.
Lucie TOTHOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva