Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství – Bc. Hana Štefanová
Bc. Hana Štefanová
Bakalářská práce
Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství
Technology of cider production and its meaning in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje výrobu zkvašeného jablečného moštu ve světě známého jako cider. V první části práci jsou diskutovány některé odlišnosti tohoto nápoje od běžně konzumovaných nápojů. Jsou zde uvedeny základní chemické látky, které jsou obsaženy ve výchozí surovině - v jablkách. Další část práce popisuje sled technologických kroků při výrobě uvedeného nápoje.Abstract:
This thesis deals with production of fermented apple beverage that is worldwide known as cider. In this work there are discussed some differences between cider and other drinks usually consumed. One part of the study describes common composition of the apples. Study continues with the description of cider-making and technological procedures like harvesting, drilling and fermentation.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Štefanová, Hana. Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje
Barbora Dočkalová -
Hodnocení kvality jablek v závislosti na podmínkách jejich pěstování
Ivona Dresslerová -
Změny v chemickém složení plodů jablek v závislosti na době skladování
Jaroslav PÍSAŘÍK -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Cider - technologie výroby a průzkum informovanosti
David URBÁNEK -
Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider
Lucie Hrazdírová -
Technologické možnosti výroby ciderů a sladinových kvašených nápojů.
Jakub Sojka -
Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín
Ondřej Novotný