Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje – Ing. Tereza Kácalová
Ing. Tereza Kácalová
Disertační práce
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Effect of Flavoring Methods by Selected Spices and Aromatic Plants on the Quality of Olive Oil
Anotace:
Olivový olej je klíčovou složkou středomořské stravy. Je ceněn nejen pro své nutriční vlastnosti, ale také pro své senzorické charakteristiky, zdraví prospěšné účinky a antimikrobiální vlastnosti. Cílem této práce bylo sledovat změny kvalitativních parametrů během skladování a porovnat vliv tří metod ochucování u tří příchutí olivového oleje. K experimentálnímu pokusu byl použit panenský olivový olej …víceAbstract:
Flavored olive oil is a key ingredient in the Mediterranean diet. It is valued not only for its nutritional properties, but also for its sensory characteristics, health benefits, and antimicrobial properties. This work aimed to observe the changes in quality parameters during storage and to compare the effect of three flavouring methods of three olive oil flavourings. Virgin olive oil of the Aayrouni …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 8. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jiří Mlček, prof. Ing., Ph.D., Bohuslava Tremlová, prof. MVDr., Eva Vítová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁCALOVÁ, Tereza. \textit{Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje}. Online. Disertační práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/4m8kj0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.