Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy – Bc. Michal Čáp
Bc. Michal Čáp
Diplomová práce
Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy
Effects of carrot inclusion into the diet on the chemical composition of Jamaican field cricket (Gryllus assimilis)
Anotace:
Teoretická část práce byla zaměřená na nutriční hodnotu hmyzu, jeho benefity při použití jako krmiva nebo potraviny, dále na manipulaci s nutriční hodnotou a vnější faktory, které nutriční hodnotu ovlivňují.Pro praktickou část bylo odchováno 7 skupin cvrčků banánových, kteří byli chováni za stejných, konstantních podmínek a krmeni i napájeni ad libitum. Těchto 7 skupin bylo rozděleno na 3 kontrolní …víceAbstract:
The teoretical part of this work was focused on the nutritional values of insects, their benefits when used as food and feed, manipulation with nutritional value and the external factors affecting the nutritional value.In the practical part, seven groups of Jamaican field crickets were reared under the constant laboratory conditions, when feed and water were provided ad libitum. These 7 groups were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČÁP, Michal. \textit{Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/4ms2bd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Porovnání stravitelnosti bílkovin jedlého hmyzu s jinými bílkovinami
Dominika Křížová -
Insertion of CRISPR/Cas system to carrot to enable genome editing
Pavel Chaloupský -
Vliv kontaminace půdy na kvalitu pěstované mrkve seté
Miroslava Křivánková -
Vliv přidání mrkve do výživy cvrčka banánového (Gryllus assimilis) na obsah karotenoidů a tokoferolů
Terezie Mačková
Název
Vložil
Vloženo
Práva