Bc. Tereza JANŮ

Diplomová práce

Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů

The effect of cream and curd proportion on milk desserts' composition, technological and sensory properties
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu smetany a tvarohu na chemické složení, technologické a senzorické vlastnosti smetanových krémů a zároveň zjištění vlivu přídavku výliskové mouky ze lněných semen na vybrané vlastnosti smetanových krémů. Literární část se zaměřuje na mléčné dezerty, jejich obohacování a význam lnu setého (Linum usitatissimum L.). Experimentální část se zabývá senzorickým hodnocením …více
Abstract:
The aim of the Master's thesis was to evaluate 1) the effect of the proportion of cream and curd and 2) the effect of the flaxseed meal (FM) addition on the chemical composition and technological and sensory properties of milk desserts. The literary part focuses on milk desserts, their enrichment and the importance of flax (Linum usitatissimum L.). The experimental part deals with the sensory evaluation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

JANŮ, Tereza. Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologická

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Fakulta zemědělská a technologická

Magisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 4n1e2u 4n1e2u/2
22. 4. 2024
Složky
Soubory
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.