Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů – Bc. Tereza JANŮ
Bc. Tereza JANŮ
Diplomová práce
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
The effect of cream and curd proportion on milk desserts' composition, technological and sensory properties
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu smetany a tvarohu na chemické složení, technologické a senzorické vlastnosti smetanových krémů a zároveň zjištění vlivu přídavku výliskové mouky ze lněných semen na vybrané vlastnosti smetanových krémů. Literární část se zaměřuje na mléčné dezerty, jejich obohacování a význam lnu setého (Linum usitatissimum L.). Experimentální část se zabývá senzorickým hodnocením …víceAbstract:
The aim of the Master's thesis was to evaluate 1) the effect of the proportion of cream and curd and 2) the effect of the flaxseed meal (FM) addition on the chemical composition and technological and sensory properties of milk desserts. The literary part focuses on milk desserts, their enrichment and the importance of flax (Linum usitatissimum L.). The experimental part deals with the sensory evaluation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANŮ, Tereza. \textit{Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/4n1e2u/.
Jak správně citovat práci
JANŮ, Tereza. Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
Lucie Cmajdálková -
Studium a příprava vícenásobných emulzí
Kristýna Opustilová -
Atypické pivní a sladové nápoje
Tomáš Rüll -
Charakterizace bílkovin, rozpustných slizů a fenolových látek získaných ze semen olejného lnu (Linum usitatissimum L.)
Markéta JAROŠOVÁ -
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Hodnocení chemické bezpečnosti a senzorické jakosti vybraných tepelně zpracovaných výrobků
Martina Kuralová -
Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku
Iveta TRÁVNÍČKOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová
Název
Vložil
Vloženo
Práva