Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje – Bc. Vojtěch Zeman
Bc. Vojtěch Zeman
Diplomová práce
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
The effect of relative humidity on moisture sorption properties of Matcha tea samples
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem relativní vlhkosti na sorpční vlastnosti čaje Matcha. V teoretické části je pospán způsob technologického zpracování Matcha čaje, jeho chemické složení, které má pozitivní účinky na zdraví a některé parametry určující kvalitu potravin. V experimentální části byly u vzorků Matcha čajů stanoveny sorpční izotermy na přístroji DVS Intrinsic Plus. Pomocí modelu GAB …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of different relative humidity on the sorption properties of Matcha tea. The theoretical part describes the method of technological processing of Matcha tea, its chemical composition, which has positive effects on health and some parameters determining the quality of food. In the experimental part, Matcha tea samples were subjected to sorption analysis using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zeman, Vojtěch. Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů
Kateřina Jelínková -
Hystereze nezaměstnanosti v zemích V4
Barbora Dunajová -
Hystereze nezaměstnanosti a sezónnost časových řad
Dominika Hustinová -
Testování hystereze nezaměstnanosti
Dominika Hustinová -
Studium nízkotlaké hystereze při sorpci plynů na porézních materiálech
Lucie ZELENÁ -
Vybrané modely magnetické hystereze
Jan Pytlík -
Testování hypotézy hystereze nezaměstnanosti ve fázi ekonomické konjunktury
Michal Sibal