Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje – Bc. Vojtěch Zeman
Bc. Vojtěch Zeman
Master's thesis
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
The effect of relative humidity on moisture sorption properties of Matcha tea samples
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem relativní vlhkosti na sorpční vlastnosti čaje Matcha. V teoretické části je pospán způsob technologického zpracování Matcha čaje, jeho chemické složení, které má pozitivní účinky na zdraví a některé parametry určující kvalitu potravin. V experimentální části byly u vzorků Matcha čajů stanoveny sorpční izotermy na přístroji DVS Intrinsic Plus. Pomocí modelu GAB …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of different relative humidity on the sorption properties of Matcha tea. The theoretical part describes the method of technological processing of Matcha tea, its chemical composition, which has positive effects on health and some parameters determining the quality of food. In the experimental part, Matcha tea samples were subjected to sorption analysis using …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZEMAN, Vojtěch. \textit{Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/4p5fen/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zeman, Vojtěch. Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Vliv přídavků karobového prášku na antioxidační vlastnosti muffinů
Kateřina Jelínková -
Hystereze nezaměstnanosti v zemích V4
Barbora Dunajová -
Hystereze nezaměstnanosti a sezónnost časových řad
Dominika Hustinová -
Testování hystereze nezaměstnanosti
Dominika Hustinová -
Studium nízkotlaké hystereze při sorpci plynů na porézních materiálech
Lucie ZELENÁ -
Testování hypotézy hystereze nezaměstnanosti ve fázi ekonomické konjunktury
Michal Sibal -
Vybrané modely magnetické hystereze
Jan Pytlík