Moderní metody konzervace ovoce a zeleniny – Jana ONDRUŠOVÁ
Jana ONDRUŠOVÁ
Bachelor's thesis
Moderní metody konzervace ovoce a zeleniny
Modern method of conservation of fruit and vegetable
Anotácia:
Ovoce a zelenina jsou pro lidskou výživu nepostradatelné. Tato práce je zaměřena na roz-dělení ovoce a zeleniny a jejich chemického složení. Nejexponovanějšími metodami kon-zervace ovoce a zeleniny se zaměřením na moderní metody, jejichž cílem je co nejšetrnějším způsobem prodloužit uchovatelnost v nejpřirozenějším stavu. A popis jednotlivých konzervárenských výrobků ovoce a zeleniny.Abstract:
Fruit and vegetables are for human noutrishment indispensable. In this thesis I have fo-cused on splits of fruits and vegetables and their chemical composition. Most exposed me-thods of conservation fruit and vegetable with focus on modern methods which target is using most gentle way to improve their keeping them in the most natural condition. And description of canning product of fruit and vegetables
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22711
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ONDRUŠOVÁ, Jana. Moderní metody konzervace ovoce a zeleniny. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Analýza spotřeby ovoce a zeleniny v ČR a soběstačnosti v jejich produkci
Martina Veletová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny
Tereza Pavlíčková -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Komparace úrovně kvality, ceny a prezentace ovoce a zeleniny mezi obchodními řetězci působícími v České republice
Vendula PÍSAŘÍKOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy
David Semotam -
Ovoce a produkty z jeho zpracování a jejich význam pro výživu
Petra JIRCOVÁ