Bc. Kateřina Podmolíková

Bakalářská práce

Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků

Technology and analysis of fermented dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na fermentované mléčné výrobky. Popisuje jejich charakteristiku, požadavky a rozdělení dle použitých kultur. Dále je uvedena technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků, která je popsána v jednotlivých krocích. Tato práce rovněž prezentuje možnosti analýzy nejdůležitějších složek těchto výrobků. Diskutovány jsou i zdravotní aspekty spojené s konzumací výše uvedených …více
Abstract:
This Bachelor thesis is focused on ferment dairy products. Its characteristics and classification based on the microbial culture used are described herein. Furthermore, the technology of its production is introduced and described in particular steps. This thesis includes also the analysis of the most important components of these products. Health aspects on human organism are discussed in this thesis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Podmolíková, Kateřina. Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická