Rostlinné nápoje ve výživě člověka a jejich použití při přípravě pokrmů – Aneta SKOUMALOVÁ
Aneta SKOUMALOVÁ
Bachelor's thesis
Rostlinné nápoje ve výživě člověka a jejich použití při přípravě pokrmů
Plant-based beverages in human nutrition and their use in food preparation
Anotácia:
Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou stále více používanějších rostlinných alternativ kravského mléka. Teoretická část se věnuje jednotlivým druhům, nutričním hodnotám a složení rostlinných nápojů. Zároveň informuje o rozdílech od kravského mléka a výskytu antinutričních látek. Je zde také popisována jednoduchá domácí výroba rostlinného nápoje, která s sebou přináší spoustu výhod na …viacAbstract:
The presented bachelor thesis deals with the issue of increasingly used plant-based alternatives to cow's milk. The theoretical part is devoted to the different types, nutritional values and composition of plant-based beverages. At the same time it informs about the differences from cow's milk and the occurrence of anti-nutritional substances. It also describes the simple home production of a plant …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedúci: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SKOUMALOVÁ, Aneta. Rostlinné nápoje ve výživě člověka a jejich použití při přípravě pokrmů. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Práce na příbuzné téma
-
Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?
Kateřina Krajníková -
Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků
Natálie Kamarýtová -
Vliv konzumace mléka a mléčných výrobků na lidský organismus
Kamila Kadlecová -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová -
Průzkum trhu fermentovaných výrobků z kozího mléka
Anna Chodorová -
Analýza mléka
Alina Makarova -
Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin
Lucie Linhartová -
Stanovení vybraných chemických vlastností rostlinných nápojů
Tereza Rubešová