Natálie Sonia Měrková

Bakalářská práce

Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak

Determination of Polyphenols and Antioxidant Activity in Sumac Spice
Anotace:
Teoretická část práce zahrnuje definici koření v rámci legislativy ČR, jeho rozdělení do kategorií a popisuje rostlinu škumpy koželužské, ze které se vyrábí koření sumak. V experimentální části byly v koření sumaku z různých zemí původu stanoveny celkové polyfenoly Folin-Ciocalteho metodou a hodnoty antioxidačních aktivit se zhášením radikálů ABTS a DPPH, následně byla mezi měřeními provedena korelační …více
Abstract:
The theoretical part of the bachelor thesis deals with the legislation rule of spices, categorisation, and describes the plant Rhus coriaria L. from which sumac spice is produced. Regarding the experimental work, the total phenolic content in sumac originating from different countries was determined by the Folin-Ciocalteu method; consequently, the antioxidant activity values with the quenching of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Měrková, Natálie Sonia. Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe