Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) – Bc. Aneta Štěpánová
Bc. Aneta Štěpánová
Diplomová práce
Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Influence of different way of fruit processing on vitamin C content in sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides) fruits products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obsahem vitamínu C v plodech rakytníku řešetlákového v čerstvém stavu, a jak se jeho obsah mění po zpracování (konkrétně se jedná o džem a kompot). Zahrnuje i vzorky zmražených produktů. Z hlediska těchto obsahů byly v rámci práce zkoumané vybrané odrůdy rakytníku, které mezi sebou byly porovnané. Konkrétně šlo o odrůdy Askola, Botanika, Hergo, Orange energy, Krasavice, Sirola …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the content of vitamin C in sea buckthorn fruits in a fresh state, and how its content changes after processing (specifically jam and compote). Also includes samples of frozen products. In terms of these contents, selected varieties of sea buckthorn were examined in the work, which were compared with each other. Specifically, the varieties were Askola, Botanika, Hergo …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Lukáš Zíka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTĚPÁNOVÁ, Aneta. \textit{Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/4wk8us/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sea buckthorn wood processing for solid biofuels
Ondřej Novotný -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Účinek tepelného zpracování na obsah vitamínu C v ovocném džusu
Tereza Rodovská -
Porovnání obsahu vitaminu C a dusičnanů v zelenině z farmářských trhů a supermarketu
Tereza Dupalová -
Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině
Marek Pytlík -
Informovanost a názory odborné veřejnosti o aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně
Tereza Hudosová -
Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor
Karolína Hebká
Název
Vložil
Vloženo
Práva