Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování – Bc. Aneta Zemanová
Bc. Aneta Zemanová
Master's thesis
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Microbial contamination of chicken egg during storage
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá změnami mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování. U testovaných vzorků jsou sledovány následující mikrobiologické ukazatele: celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie z čeledi Enterobacteriaceae, bakterie rodu Enterococcus, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Mikrobiologická analýza byla provedena u vajec zakoupených v tržní síti, pocházejících …moreAbstract:
This masters thesis deals of microbial contamination of chicken eggs in storage. Test samples were tracked for the following microbial indicators: Total Viable Count (TVC), bacteria of the Enterobacteriaceae family, bacteria of the Enterococcus genus, psychrotrophic microorganisms, yeasts and molds. Microbial analysis was made for eggs acquired from market chains, originating from three different farming …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Martina Kosařová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Výtvarná koncepce filmu "Osudná vejce" podle povídky Michaila Bulgakova Osudná vejce (Rokovyje jajca, 1942). Adaptace ruské literatury ve světové kinematografii.
Kateřina Vocelová -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Vliv věku slepic na technologickou hodnotu vajec u slepic produkujících vejce s různou barvou skořápky
Anna Herrová -
Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka
Petra Marášková -
Vejce jako surovina pro výrobu potravin
Jitka Vacková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights