Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování – Bc. Aneta Zemanová
Bc. Aneta Zemanová
Master's thesis
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Microbial contamination of chicken egg during storage
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá změnami mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování. U testovaných vzorků jsou sledovány následující mikrobiologické ukazatele: celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie z čeledi Enterobacteriaceae, bakterie rodu Enterococcus, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Mikrobiologická analýza byla provedena u vajec zakoupených v tržní síti, pocházejících …viacAbstract:
This masters thesis deals of microbial contamination of chicken eggs in storage. Test samples were tracked for the following microbial indicators: Total Viable Count (TVC), bacteria of the Enterobacteriaceae family, bacteria of the Enterococcus genus, psychrotrophic microorganisms, yeasts and molds. Microbial analysis was made for eggs acquired from market chains, originating from three different farming …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Výtvarná koncepce filmu "Osudná vejce" podle povídky Michaila Bulgakova Osudná vejce (Rokovyje jajca, 1942). Adaptace ruské literatury ve světové kinematografii.
Kateřina Vocelová -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Vliv věku slepic na technologickou hodnotu vajec u slepic produkujících vejce s různou barvou skořápky
Anna Herrová -
Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka
Petra Marášková -
Vejce jako surovina pro výrobu potravin
Jitka Vacková
Názov
Vložil
Vložené
Práva