Bc. Eva Podešvová
Master's thesis
Mořské plody ve výživě člověka
Shellfish in human nutrition
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou mořských plodů a vymezuje pojmy jako měkkýši, mlži, hlavonožci a korýši. Teoretická část popisuje jednotlivé druhy z pohledu výživy člověka, uvádí jejich složení a faktory, které toto složení ovlivňují. Dále shrnuje postupy při jejich zpracování a doporučení pro spotřebitele včetně základních způsobů jejich tepelné přípravy. Práce také popisuje pozitivní …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the characteristics of the food group known as shellfish, defining terms such as molluscs, bivalves, cephalopods and crustaceans. The theoretical part of the thesis describes individual species, from the perspective of human nutrition, presents their nutrition value and summarizes the factors that affect that mitrition value. It also sums up methods for their processing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 1. 2020
Identifier:
https://is.muni.cz/th/x4fqn/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 2. 2020
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Význam OMEGA-3 mastných kyselin v prevenci kardiovaskulárních onemocnění
Michaela VYHNÁNKOVÁ -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka
Petra Šenkýřová