Ing. Pavel PLEVA, DiS.

Diplomová práce

Inhibiční vliv monoacylglycerolů na bakterie rodu Lactococcus

The inhibitory effect of monoacylglycerols on bacteria of the genus Lactococcus
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití monoacylglycerolů jako antimikrobiálních látek proti bakteriím rodu Lactococcus. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, klasifikaci a fyzikálně chemické vlastnosti monoacylglycerolů, jejich výrobu a požití. Jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich vznik, možnosti stanovení, jejich výskyt a účinky na organizmus. Praktická část se pak zabývá …více
Abstract:
The inhibitory effect of monoacylglycerols on bacteria of the genus Lactococcus. Presented master thesis deals with possible use of monoacylglycerols as antimicrobial substances against Lactococcus bacteria. Theoretical part is focused on characterisation, classification and physico-chemical properties of monoacylglycerols. Their production and use are mentioned. Biogenic amines are characterised; …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2010
Identifikátor: 15124

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PLEVA, Pavel. Inhibiční vliv monoacylglycerolů na bakterie rodu Lactococcus. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky