Petra Horčičková
Bakalářská práce
Vinařská obec Bavory
The wine village of Bavory
Anotace:
Bakalářskou práci jsem zaměřila na vinařskou obec Bavory, její historii, viniční tratě, klimatické a půdní podmínky. Dále jsou zde popsány typické odrůdy pro danou lokalitu a místní pěstitelé a vinaři. V závěru jsou přiložené analýzy (chemická a senzorická) dvou vzorků.Abstract:
The Bachelor thesis is focusing on wine subregion Bavory, its history, wine yards, climatological and geological parameters. There are also described typical varieties for the location and local growers and winemakers. The chemical and sensory analysis of two samples is attached at the end of thesis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Vliv výsevku a hybridu na morfologické a výnosové charakteristiky silážní kukuřice
Tomáš Vyšohlíd -
Porovnání senzorických a analytických parametrů vín z Anglie a Moravy
Klára Klimecká -
Očekávané dopady změny klimatu v ČR a jejich vztah k rozšíření, růstu a vývoji teplomilných druhů ovocných dřevin
Lenka Ciprová -
Porovnání výnosů a kvality vybraných odrůd brambor pěstovaných v konvenčním a ekologickém způsobu hospodaření
Jaroslav Hajátko -
Lagurus ovatus a jeho využití k sušení, bělení a barvení
Šárka Bičovská -
Přehled současného stavu opuštěných geologických lokalit a souvisejících přírodních poměrů ve vztahu ke stávajícím a nově navrhovaným lokalitám ÚSES na hranici okresů Havlíčkův Brod a Chrudim
Kateřina Škarydová -
Produkční a kvalitativní odezvy vybraných historických i soudobých odrůd brambor na stresové podmínky sucha a tepla
Josef Vršťala
Název
Vložil
Vloženo
Práva