Problematika propagace násadních kvasnic v minipivovaru – Veronika Bloudková
Veronika Bloudková
Bakalářská práce
Problematika propagace násadních kvasnic v minipivovaru
The issue of promotion of pitching yeast at microbrewery
Anotace:
Bakalářská práce je cílena na problematiku propagace kvasinkových kmenů využitelných při výrobě piva. V jednotlivých kapitolách se zabývám popisem a charakteristikou pivovarských kvasinek, jejich využitím a odlišnostmi mezi rody, dále propagací kvasnic a problematikou v laboratorní a provozní fázi, je popsána propagační stanice a její náležitosti, zmíněny pracovní postupy, které jsou užívány. Další …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on the issue of promotion yeast strains usable in the production of beer. The chapters deal with the description and characteristics of brewer's yeast, their use and differences between the genders, as well as the promotion of yeast and issues in the laboratory and operational phase, described promotional station and its requirements, mentioned workflows that are used. Another …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Návrh nádoby na propagaci kvasnic v pivovaru
Jakub KLABAN -
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
Jiří Bahenský -
The Role of RNA Polymerase II CTD Mimicry in Transcription Termination in Yeast
Tomasz Kabzinski -
Investigation of yeast glucan particles for the encapsulation and delivery of bioactive compounds
Petra Šalamúnová -
Pathogenic yeast transporters: Cloning of Candida parapsilosis TRK1 gene and characterization of its product
Lenka Lasoňová -
Utilisation of brewers' spent yeast in protein powder product
Lukáš Polanka -
Biochemical and Structural Characterization of the budding yeast protein Pdp3
Ibidolapo Atinuke ADEKOYA -
Identifying Protein-Protein Interactions of \kur{Trypanosoma brucei} F\dindex{0}F\dindex{1}-ATP Synthase Subunits Using the Yeast Two Hybrid System
Michaela KUNZOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva