Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi – Martina HRUBANOVÁ
Martina HRUBANOVÁ
Bakalářská práce
Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi
Biofilm formation leading food grade bacteria
Anotace:
Práce je zaměřena na bakeriální biofilmy, zejména na biofilmy typické pro potravinářský průmysl. V práci je popsána jejich struktura, tvorba, možnosti odstranění a rovněž i různé diagnostické metody pro průkaz biofilmu. Část práce se zabývá definováním patogenních mikroorganismů a vybranými patogeny, které přežívají v biofilmu, zejména produkcí biofilmu v potravinířských provozech a možnosti jejich …víceAbstract:
The work is focused on bacterial biofilms, especially on biofilms typical for food industry. Thesis describe their structure, formation and removal capabilities as well as various diagnostic methods for the detection of biofilm. Part of this work deals with the definition of pathogenic microorganisms and selected pathogens that survive in the biofilms, especially production of biofilm in the foof processing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22754
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HRUBANOVÁ, Martina. Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Symbiotické mikroorganismy a antimikrobiální aktivita Pectinatella magnifica
Hana Salmonová -
Ověření kávové sedliny jako antimikrobiální látky pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Veronika Vaníčková -
Antimikrobiální aktivita extraktů rostlinných druhů GRAS proti ústním patogenním mikroorganismům
Jindřiška Pilná -
Antimikrobiální účinky nanočástic a jejich vliv na růstové a biochemické vlastnosti potenciálně patogenních mikroorganismů
Jana Novotná -
Ověření účinku přírodních antimikrobiálních látek pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Vendula Nekvasilová -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Chuťové látky v potravinářském průmyslu
Nikola Vrtalová -
Vonné látky v potravinářském průmyslu
Jiří Mikeš