Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva – Bc. Markéta Červenková
Bc. Markéta Červenková
Diplomová práce
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Influence of varietal characteristics of wheat grain on qualitative indicators of grain, doughs and bakery
Anotace:
V teoretické části byla shrnuta problematika týkající se jakosti pšenice, faktorů ovlivňujících jakost a jednotlivých jakostních ukazatelů. V praktické části byly zkoumány vzorky odrůd pšenice ozimé (pekařské jakosti E, A, B, C) ze dvou pokusných stanovišť ÚKZÚZ: Lednice na Moravě (nadmořská výška 171 m, průměrná teplota 9,6 °C, průměrný úhrn srážek 461 mm) a Lípy (nadmořská výška 505 m, průměrná teplota …víceAbstract:
The theoretical part summarizes problems related to quality of wheat, factors influencing quality and particular quality indicators. The practical part investigates samples of wheat varieties (baking qualities E, A, B, C) on two testing sites of ÚKZÚZ: Lednice na Moravě (altitude 171 m, average temperature 9,6 °C, average rainfall 461 mm) and Lípa (altitude 505 m, average temperature 7,5 °C, average …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERVENKOVÁ, Markéta. \textit{Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/51qqcl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Porovnání výnosových a kvalitativních parametrů pšenice ozimé a jarní odrůd vybraných pro projekt Ecobreed
Kristýna Dědová -
Hodnocení kvalitativních parametrů zrna pšenice ozimé u odrůd z víceletých pokusů
Ilona Kužílková -
Porovnání výnosu a kvality zrna u vybraných odrůd pšenice ozimé v konvenčním a ekologickém způsobu pěstování
Terezie Voňková -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Vliv intenzifikačních vstupů (předplodina, odrůda, hnojení) na tvorbu výnosu, výnos a jakost ozimé pšenice
Ondřej Fröhlich -
Vliv agrotechnických zásahů, lokality a ročníku na výnos a jakost ozimé pšenice
Jaroslav Herzán -
Jakost a zpeněžování pšenice na trhu
Karel Dittrich
Název
Vložil
Vloženo
Práva