Bc. Alžběta Fojtíková

Bakalářská práce

Fyzika vaření

Physics of cooking
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje základní poznatky a zákony termodynamiky potřebné pro porozumění procesu vaření a s ním souvisejícím jevům. Dále vysvětluje mechanismy fungování některých vařičů a soustředí se na to, jak dané způsoby vaření co nejvíce zefektivnit. V praktické části jsou uvedeny výsledky měření, mapující optimální podmínky pro efektivní vaření různými způsoby z hlediska úspory energie a času …více
Abstract:
The bachelor thesis summarizes the basic knowledge and laws of thermodynamics necessary for understanding the cooking process and the related phenomena. It also explains the mechanisms of some stoves and focuses on how to make the cooking methods as effective as possible. In the practical part are presented the results of the measurements, mapping the optimal conditions for effective cooking in various …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2018
  • Vedoucí: Mgr. Lukáš Pawera
  • Oponent: Mgr. Tomáš Miléř, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta