Bc. Lenka SEIDLOVÁ
Bakalářská práce
Hygiena potravin
Food hygiene
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hygieny potravin. Jsou zde popsány jednotlivé druhy kontaminace potravin a alimentární nákazy, které mohou způsobovat. Dále jsou zde řešeny kroky k udržení správné hygieny v jednotlivých fázích oběhu potravin a příslušná legislativa. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, druhá praktická. Teoretická část je zaměřena na podrobný …víceAbstract:
This bachelor's thesis is related to food hygiene. There are certain types of food contamination and disease, described in the thesis which they could caused. There are also sketched in ways of hygiene control in food industry on national, European and international level. Bachelor's thesis is divided into 2 parts - theoretical and practical. The aim of theoretical part is to describe in details individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 5. 2010
- Vedoucí: doc. RNDr. Jana Říhová Ambrožová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SEIDLOVÁ, Lenka. Hygiena potravin. Ústí nad Labem, 2010. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Fakulta životního prostředí
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 23. 04. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Fakulta životního prostředíUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Fakulta životního prostředíBakalářský studijní program / obor:
Inženýrská ekologie / Ochrana životního prostředí v průmyslu
Práce na příbuzné téma
-
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin
Petra Hoffmannová -
Rizika konzumace potravin z pohledu výskytu protozoárních parazitů
Denisa Kubínová -
Nemoci z potravin parazitárního původu
Lukáš NAVRÁTIL -
Rozbor nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů
Aneta Odrášková -
Kontrolní postupy založené na principu HACCP pro rizikové potraviny z hlediska kontaminace bakterií Listeria monocytogenes
Tereza ELLNEROVÁ -
Systém HACCP ve společnosti Pascual Polabí s.r.o.
Veronika Kukačková -
Nejčastější závady v systému HACCP shledané při výkonu státního zdravotního dozoru
Jakub MUSÁLEK