Bc. Veronika Sojáková
Bachelor's thesis
Koření pohledem chemika (nejen)
Spices from a Chemist’s Point of View (Not Only)
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na koření. Teoretická část práce rozebírá základní pojmy týkající se koření, jeho historii, rozdělení a chemickou podstatu obsahových látek. Dále je charakterizováno 6 druhů koření, konkrétně česnek setý, pepřovník černý, vanilovník plocholistý, skořicovník ceylonský, paprika křovitá a kurkumovník dlouhý. Praktická část je zaměřena především na tvorbu didaktické pomůcky …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on spices. The theoretical part of this thesis is centred around basic terms related to spices, its history, division and the chemical meaning of these substances. Next, six specific spices are described. These are: garlic, black pepper, flat-leaved vanilla, Ceylon cinnamon tree, Tabasco pepper, curcuma. The practical part is focused mainly on creating a teaching aid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Identifier:
https://is.muni.cz/th/w8wm3/
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2023
- Supervisor: Mgr. Jiří Šibor, Ph.D.
- Reader: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Chemistry for Education / Chemistry for Education
Theses on a related topic
-
Didaktická transformace tématu Bylinky neboli zelené koření
Katrin Svobodová