Koření pohledem chemika (nejen) – Bc. Veronika Sojáková
Bc. Veronika Sojáková
Bachelor's thesis
Koření pohledem chemika (nejen)
Spices from a Chemist’s Point of View (Not Only)
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na koření. Teoretická část práce rozebírá základní pojmy týkající se koření, jeho historii, rozdělení a chemickou podstatu obsahových látek. Dále je charakterizováno 6 druhů koření, konkrétně česnek setý, pepřovník černý, vanilovník plocholistý, skořicovník ceylonský, paprika křovitá a kurkumovník dlouhý. Praktická část je zaměřena především na tvorbu didaktické pomůcky …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on spices. The theoretical part of this thesis is centred around basic terms related to spices, its history, division and the chemical meaning of these substances. Next, six specific spices are described. These are: garlic, black pepper, flat-leaved vanilla, Ceylon cinnamon tree, Tabasco pepper, curcuma. The practical part is focused mainly on creating a teaching aid …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w8wm3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2023
- Vedúci: Mgr. Jiří Šibor, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationBachelor programme / odbor:
Chemistry for Education / Chemistry for Education
Práce na příbuzné téma
-
Didaktická transformace tématu Bylinky neboli zelené koření
Katrin Svobodová