Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky – Josef Soukup
Josef Soukup
Bakalářská práce
Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky
Natural compounds in foods with anti-cancer effects
Anotace:
Ve své práci se zaměřuji na přírodní látky, které jsou obsaženy v běžně dostupných potravinách a svými účinky mohou výrazně pomoci nejen v prevenci, ale i boji proti rakovině. Jelikož se jedná o značně obsáhlé téma, jsou zde uvedeny pouze látky, které jsou za tímto účelem zkoumány již delší dobu, a jejichž potenciál pro využití v prevenci a léčbě rakoviny je velký. Jedná se o fenolické látky, karotenoidy …víceAbstract:
In this thesis, I focus on natural substances which are present in commonly available foods and their effects can not only considerably prevent, but also help treat cancer. As this is a very extensive topic, included are only substances which have been studied for this purpose for a long time and which have a large potential in this area. These are phenolic compounds, carotenoids, sulfur compounds …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOUKUP, Josef. \textit{Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/546kk9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Úloha antioxidantů jako prevence onemocnění
Tereza Seidlerová -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Prevence vzniku očních onemocnění z pohledu výživy
Klára HESOUNOVÁ -
VPMD, příčiny, prevence
Kateřina Strouhalová -
Elucidation of the role of RNA editing enzyme Adar in Drosophila
Anzer Khan -
Enzymy produkované probiotickou bakterií jako alternativa bezlepkové diety.
Michaela Šťastná -
Enzymy oxidativního stresu u extrémně acidofilních mikroorganismů
Marek Šťavík -
Vliv stáří a infekčního tlaku na enzymy obranné reakce rajčete
Michal Pístecký
Název
Vložil
Vloženo
Práva