Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení – Judita Filippi, DiS.
Judita Filippi, DiS.
Bachelor's thesis
Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení
Suitability of selected Lavandula angustifolia assortment for cut and drying
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá druhem Lavandula angustifolia, konkrétně porovnáním toho, jak se jednotlivé kultivary hodí pro řez a sušení. Literární rešerše se kromě charakteristiky a morfologie věnuje též pozoruhodné historii tohoto druhu. Za prvé se zabývá tím, k čemu se květenství levandule za tisíce let jejího pěstování užívalo (zde patří vše od výroby parfémů, léčby popálenin, přípravy čajů …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with Lavandula angustifolia, specifically, comparing the suitability of different cultivars for cutting and drying. In addition to characterization and morphology, the literature review also explores the remarkable history of this species. Firstly, it looks at what the lavender inflorescence has been used for over the thousands of years it has been cultivated (this includes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Pavel Matiska, Ph.D.
- Reader: Jana Zichová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FILIPPI, Judita. \textit{Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k~řezu a~sušení}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/55eb30/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Horticulture
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights