Přijatelnost síry potravinářskou pšenicí – Jan Talaváňa
Jan Talaváňa
Bakalářská práce
Přijatelnost síry potravinářskou pšenicí
Availability of Sulphur by Breadmaking Wheat
Anotace:
Pšenice je jednou z nejpěstovanějších plodin, patří tedy mezi nejdůležitější a nejvýznamnější plodiny na výrobu potravin. Co se týče potravinářské pšenice, ta má potřebu síry minimálně o 10 % vyšší než nepotravinářská. Síra je důležitá pro metabolismus pšenice, nicméně i v dnešní době je její důležitost opomíjena a problematika hnojení sírou je velmi akutní. Obsah síry v pšenici se pohybuje do 0,5 …víceAbstract:
Wheat, pertaining to the major food crop, is one of the most widely cultivated crop. The food wheat sulfur demand exceeds by min. 10 % the sulfur demand of the wheat grown for non-food uses. Although the sulfur effects the wheat metabolism, and the problem is very urgent, its importance for fertilisation is often neglected. Wheat contents up to 0.5 % of sulfur in the dry matter. Grow performance of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ondřej Sedlář, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Studie degradace zemědělských půd v k. ú. Podolí u Brna
Michaela Rolencová -
Acidifikace českých půd a její nebezpečí
Jitka DAŇHELOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva