Anna Köppelová

Bachelor's thesis

Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy

Traditional food preservation methods and modern alternatives
Abstract:
Potraviny jsou náchylné k různým formám zkázy. Kažení potravin je převážně způsobováno mikrobiální činností, ale také chemickými a fyzikálními změnami. Především mikrobiálnímu kažení se snažíme konzervací potravin předcházet. Výskyt nežádoucích mikroorganismů v potravinách totiž může vést k alimentárním onemocněním. Konzervace potravin je proces, který umožňuje prodloužit trvanlivost potravin a uchovat …more
Abstract:
Food is susceptible to various forms of spoilage. Food spoilage is mainly caused by microbial activity, but also by chemical and physical changes. Microbial spoilage in particular is prevented by food preservation. The presence of undesirable microorganisms in food can lead to alimentary diseases. Food preservation is a process that makes it possible to extend the shelf life of food and preserve it …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 5. 2023
  • Supervisor: Ing. Matěj Božik, Ph.D.
  • Reader: Kateřina Hanková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 57868b 57868b/2
23/4/2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.