Hodnocení fyzikálně-chemických parametrů zrajících sýrů – Bc. Hana Strojilová
Bc. Hana Strojilová
Diplomová práce
Hodnocení fyzikálně-chemických parametrů zrajících sýrů
Evaluation of Physicochemical Parameters of Ripened Cheeses
Anotace:
Diplomová práce na téma „Hodnocení fyzikálně-chemických parametrů zrajících sý-rů“ se věnuje ve své teoretické části tématu historii sýrů, složení sýrů, v práci je dále zmínka o významu mléčných výrobků ve výživě. Další kapitoly jsou věnovány techno-logické výrobě sýrů s nízkodohřívanou a vysokodohřívanou sýřeninou a jejich vý-znamným zástupcům. V posledních kapitolách teoretické části se nachází obecný …víceAbstract:
The diploma thesis on the topic "Evaluation of Physicochemical Parameters of Ri-pened Cheeses" deals with the topic of the history of cheeses and their composition in its theoretical part. The thesis also mentions the importance of dairy products in nutri-tion. Other chapters are devoted to the technological production of cheeses with low-heated and high-heated cheese curd and their important representatives …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová