Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka – Klára Zlomková
Klára Zlomková
Bachelor's thesis
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Importance of cheese and cheese analogues in human nutrition
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na posouzení vlivu konzumace sýrů a sýrových analogů na zdraví člověka. Popisuje sýry jako mléčné výrobky a zaměřuje se na běžně používané typy mléka pro jejich výrobu. Dále seznamuje se složením sýrů a dělí je do skupin dle různých kritérií. Hlavním cílem práce bylo zaměřit se na sýry a sýrové analogy jako na složky výživy, prozkoumat jejich vliv na zdraví, vysvětlit …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on assessing the impact of the consumption of cheese and cheese analogues on the human health. It describes cheese as a dairy product and it is focused on the generally used types of milk for their production. It also characterizes the composition of cheeses and divides them into specific groups. The main aim of this work was to focus on cheese and cheese analogues as …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZLOMKOVÁ, Klára. \textit{Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/594ykj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Porovnání mikrobiálního složení anglického sýru Blue Stilton s příbuznými sýry
Tereza Druláková -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Marketingová strategie firmy BEL sýry Česko a.s. se zaměřením na značku Veselá kráva
Ondřej Novák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights