Porovnání senzorických a analytických parametrů vín z Anglie a Moravy – Bc. Klára Klimecká
Bc. Klára Klimecká
Diplomová práce
Porovnání senzorických a analytických parametrů vín z Anglie a Moravy
Comparison of sensory and analytical parameters of wines from England and Moravia
Anotace:
Diplomová práce pojednává o porovnání senzorických a analytických parametrů vín z vinařských oblastí Anglie a jižní Moravy. V literárním přehledu jsou popsány obě zkoumané lokality, včetně představení vinařských podoblastí a jejich klimatických a půdních podmínek. U obou oblastí jsou také stručně představena vinařství, která poskytla vzorky pro analýzy v experimentální části. Experimentální část práce …víceAbstract:
Diploma thesis deals with comparison of the sensory and analytical value of wines from the wine regions of England and South Moravia. In the literature review, both researched localities are described including the presentation of wine-growing sub-regions and their climate and soil conditions. Wineries from both regions, that provided samples for the analysis in the experimental part are also briefly …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Josef Licek, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Synthesis of immunofluoescent probes and affinity surfaces for selective and sensitive analysis of biologically important molecules
Marcela Lišková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
Effect of Formulation on Physico-chemical and Sensory Properties of Beer
Brem Sam -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez