Bc. Michaela Brychtová
Master's thesis
Aplikace kolagenu do masných výrobků
Application of Collagen in Meat Products
Abstract:
Tato diplomová práce v teoretické části pojednává především o aplikaci různých forem kolagenu v potravinářství, lékařství a kosmetologii. Experiment se zabývá přídavky kolagenního hydrolyzátu do jemně mělněných masných výrobků. Je zkoumán jeho vliv na významné technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením, pH, vaznost vody a texturní parametry tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost. První část …moreAbstract:
The theoretical part of this thesis deals primarily with the application of various forms of collagen in food, medicine and cosmetology. The experimental part deals with additions of collagen hydrolyzate in finely minced meat products. The impact on significant technological properties, such as cooking loss, pH, water binding capacity and textural characteristics hardness, toughness, cohesiveness and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2014
Accessible from:: 23. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Brychtová, Michaela. Aplikace kolagenu do masných výrobků. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 23. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová -
Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Ludmila Gregovská -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Aplikace a vliv binárních směsí fosforečnanů při výrobě masných výrobků
Simona Kadlecová -
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Eliška Gurská -
Vliv přídavku jáhlové a merlíkové mouky na vlastnosti mělněných masných výrobků
Monika Petrželová -
Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích
Petra Suchánková