Mgr. Blanka Škrabalová
Bachelor's thesis
Entomofágie – hmyz na talíři
Entomophagy – insects on plate
Abstract:
Práce se věnuje konzumaci hmyzu a tématům s tím souvisejícím. Hmyz je konzumován v mnoha částech světa (Asie, Jižní Amerika, Afrika) a setkáváme se s ní i v historii. V České republice se teprve rozvíjí. Hmyz ve výživě může nalézt uplatnění zejména v rozvojových zemích a v případě potravinové krize. U nás konzumovaným hmyzem jsou především: potemník moučný, potemník brazilský, cvrček banánový, šváb …moreAbstract:
The thesis deals with the insect consummation and subjects associated with. Insect is being consumed in many parts of the world (Asia, South America, Africa) and we can find it throughout history. In the Czech republic it is just evolving. The insect in nutrition can exert especially in the developing countries and in case of a food crisis. The most consumed insect species in the Czech republic are …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2009
Identifier:
https://is.muni.cz/th/c6lkv/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2009
- Supervisor: Mgr. Robert Vlk, Ph.D.
- Reader: doc. RNDr. Boris Rychnovský, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Specialization in Education / Lower Secondary School Teacher Training in Natural Science
Theses on a related topic
-
Marketingový plán společnosti zaměřené na produkci potravin z hmyzu
David Orel -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Vliv krmiv na výnos jatečního materiálu hmyzu (Tenebrio molitor)
Lukáš MUCHKA -
Neofobie k jedlému hmyzu v České republice
Petr Vinický -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová