Entomofágie – hmyz na talíři – Mgr. Blanka Škrabalová
Mgr. Blanka Škrabalová
Bakalářská práce
Entomofágie – hmyz na talíři
Entomophagy – insects on plate
Anotace:
Práce se věnuje konzumaci hmyzu a tématům s tím souvisejícím. Hmyz je konzumován v mnoha částech světa (Asie, Jižní Amerika, Afrika) a setkáváme se s ní i v historii. V České republice se teprve rozvíjí. Hmyz ve výživě může nalézt uplatnění zejména v rozvojových zemích a v případě potravinové krize. U nás konzumovaným hmyzem jsou především: potemník moučný, potemník brazilský, cvrček banánový, šváb …víceAbstract:
The thesis deals with the insect consummation and subjects associated with. Insect is being consumed in many parts of the world (Asia, South America, Africa) and we can find it throughout history. In the Czech republic it is just evolving. The insect in nutrition can exert especially in the developing countries and in case of a food crisis. The most consumed insect species in the Czech republic are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/c6lkv/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
- Vedoucí: Mgr. Robert Vlk, Ph.D.
- Oponent: doc. RNDr. Boris Rychnovský, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Pedagogické asistentství přírodopisu pro základní školy
Práce na příbuzné téma
-
Marketingový plán společnosti zaměřené na produkci potravin z hmyzu
David Orel -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Vliv krmiv na výnos jatečního materiálu hmyzu (Tenebrio molitor)
Lukáš MUCHKA -
Neofobie k jedlému hmyzu v České republice
Petr Vinický -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová