Kateřina Horáková

Master's thesis

Zásada předběžné opatrnosti v potravinovém právu EU

Precautionary principle in the EU Food Law
Abstract:
Úprava potravinového práva Evropské unie se v reakci na zasažení nemocí šílených krav, v polovině 90. let 20. století, přeorientovala z preferování volného obchodu na bezpečnost potravin. Postupem času se však vyvinuly další hrozby jako chemické přípravky, nové technologie či geneticky modifikované organismy. V případech s nejistým dopadem na zdraví a život lidí, zvířat či životního prostředí může …more
Abstract:
In the 90s, the adjustment of food law in the European Union was reoriented from the previously preferred free trade to food safety. This was a reaction to the spread of mad cow disease. Over time, new threads such as new technologies, genetically modified organisms, chemical detergents and other substances have developed. In cases where there is uncertain impact on environment, health and life of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 9. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 25. 1. 2018
  • Supervisor: Nicole Grmelová
  • Reader: Pavlína Hubková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/71696

Vysoká škola ekonomická v Praze

Master programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo