Zásada předběžné opatrnosti v potravinovém právu EU – Kateřina Horáková
Kateřina Horáková
Master's thesis
Zásada předběžné opatrnosti v potravinovém právu EU
Precautionary principle in the EU Food Law
Abstract:
Úprava potravinového práva Evropské unie se v reakci na zasažení nemocí šílených krav, v polovině 90. let 20. století, přeorientovala z preferování volného obchodu na bezpečnost potravin. Postupem času se však vyvinuly další hrozby jako chemické přípravky, nové technologie či geneticky modifikované organismy. V případech s nejistým dopadem na zdraví a život lidí, zvířat či životního prostředí může …moreAbstract:
In the 90s, the adjustment of food law in the European Union was reoriented from the previously preferred free trade to food safety. This was a reaction to the spread of mad cow disease. Over time, new threads such as new technologies, genetically modified organisms, chemical detergents and other substances have developed. In cases where there is uncertain impact on environment, health and life of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 9. 2016
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/71696
Thesis defence
- Date of defence: 25. 1. 2018
- Supervisor: Nicole Grmelová
- Reader: Pavlína Hubková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/71696
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo