Lucie Hernady

Bakalářská práce

Identifikace a genotypizace enterobakterií z potravin

Identification and genotyping of enterobacteria isolated from food
Anotace:
Zástupci čeledi Enterobacteriaceae se hojně vyskytují v potravinách, zejména pak jako kontaminace masa. Většina enterobakterií je pro lidi neškodná, avšak mohou se mezi nimi vyskytovat oportunně patogenní či patogenní druhy, u nichž nastává problém s léčbou v případě zvýšené antibiotické rezistence takového kmene. V této práci byly identifikovány a genotypizovány enterobakterie z kuřecího masa. Bylo …více
Abstract:
Members of the Enterobacteriaceae family are abundant in food, especially in meat contamination. Most enterobacteria are harmless to humans, but there may be opportunistically pathogenic or pathogenic species among them, which pose a problem with treatment in case of increased antibiotic resistance of such a strain. In this work, enterobacteria from chicken meat were identified and genotyped. Fifty …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hernady, Lucie. Identifikace a genotypizace enterobakterií z potravin. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie