Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu – Bc. Monika Plátová
Bc. Monika Plátová
Diplomová práce
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monitoring of Acrylamide Levels in Barley and Malt in Malt Production Technology
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu v průběhu hvozdění sladu. Akrylamid je považovaný za pravděpodobný karcinogen pro člověka. V potravinách vzniká v průběhu Maillardovy reakce a jeho prekurzory jsou redukující cukry a aminokyselina asparagin. V této práci byl sledován vliv teploty hvozdění na obsah akrylamidu ve sladu odklíčeném a neodklíčeném. Ke stanovení …víceAbstract:
The thesis is focused on the monitoring of acrylamide levels in barley and malt during kilning malt. Acrylamide is considered as a probable human carcinogen. It is formed during the Maillard reaction in the food and its precursors are reducing sugars and amino acid asparagine. The effect of temperature kilning to the acrylamide content in germinated malt and nongerminated mald was followed in the thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2013
Zveřejnit od: 9. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Plátová, Monika. Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza polárních látek plynovou chromatografií
Roman PAPOUŠEK -
Derivatizace v plynové chromatografii
Petra NOVÁKOVÁ -
Dynamické modelování procesu hvozdění sladu v prostředí Matlab a Simulink
Yan Shchankin