Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti – Věra Dvořáková
Věra Dvořáková
Diplomová práce
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Girgentana goats milk characterisation: composition, physico-chemical and technological properties
Anotace:
Kozí mléko je vedle kravského mléka jednou z hlavních mlékárenských surovin, jež je zpracovávána na širokou škálu mléčných výrobků s vysokou výživovou hodnotou. Je také jedním z možných řešení náhrady pro jedince trpící alergií na proteiny kravského mléka či pro jiné citlivé jedince strádající gastrointestinálními poruchami. Koza girgentánská (Capra aegagrus hircus) je staré užitkové mléčné plemeno …víceAbstract:
Goats' milk is, besides the cows' milk, one of the main dairy materials which is processed into a wide range of dairy products with a high nutritive value. It is milk of high quality especially for those suffering from allergies to cows' milk proteins or the sensitive ones suffering from gastrointestinal disorders. Girgentana Goat (Capra aegagrus hircus) is an old utility milk breed that comes from …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁKOVÁ, Věra. \textit{Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/5chv2n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání kvality mléka primitivního domácího plemene kozy girgentánské chovaného v podmínkách ČR a ušlechtilého domácího plemene kozy hnědé krátkosrsté
Ivana Laubová -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva