Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou – Bc. Marie Černá
Bc. Marie Černá
Diplomová práce
Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou
Nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe
Anotace:
Diplomová práce se věnuje nutričnímu vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou. Na začátku práce popisuje roli jednotlivých makronutrientů a mikronutrientů v lidské výživě. Zabývá se problematikou masa ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním. Uvádí charakteristiku rostlinných a živočišných zdrojů lipidů. Dále popisuje reformulace zaměřené na změnu složení tuku v masných …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe. The introduction describes the role of individual macronutrients and micronutrients in human nutrition. It deals with the issue of meat in relation to cardiovascular diseases. It represents the characteristics of plant and animal sources of lipids. It also describes reformulations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, doc. Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Monika Vychytilová